Première Fataal in Pathé Tuschinski
  • 14
  • 09

Op 31 oktober gaat de film Fataal in première bij Pathé Tuschinski in Amsterdam. Voor Jesse Bleekemolen komt daarmee een grote droom uit: een eigen film maken die in zaal 1 van Tuschinski draait. Voor Bleekemolen is Tuschinski de bijzonderste locatie waar een filmregisseur zijn debuutfilm in première kan laten gaan. De James Bondfilms, Les Misérables en de Nederlandse films Nova Zembla en Soof zijn maar een paar namen die ook bij Tuschinski in première gingen.

Het oorspronkelijke theater werd in opdracht van Abraham Tuschinski gebouwd en opende in oktober 1921 zijn deuren. Sindsdien vormt Tuschinski een echte bezienswaardigheid in Amsterdam; niet alleen vanwege de voorstellingen maar ook vanwege de decoratieve gevel en inrichting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen de Duitsers Tuschinski over en noemden zij het Tivoli. Van 1998 tot 2002 vond er een enorme restauratie plaats met als doel het theater zoveel mogelijk terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat. Een mooi detail is dat de rode loper die iedere première wordt uitgerold helemaal tot aan de trambaan komt.

Op dit moment is Tuschinski één van de 21 bioscopen van Pathé. De bioscoop bestaat uit 6 zalen, waarvan zaal 1 met 735 stoelen verreweg de grootste is. In deze zaal vinden de premières plaats. De bezoekers van de Fataal première staat een prachtige avond te wachten met een indrukwekkende film in één van Nederlands beroemdste theaters.

More News
  • 20 nov 2016
  • 0
Fataal gaat alweer zijn derde week in de bioscopen in en krijgt veel positieve reacties van bezoekers en filmcollega’s. Om een idee te krijgen van...
  • 6 apr 2017
  • 0
De film over zinloos geweld Fataal krijgt een vervolg in het theater, er wordt gewerkt aan een musical. Vandaag is de eerste draaidag voor de...
  • 21 nov 2016
  • 0
Begin december start de Fataal School Tour voor middelbare scholen in heel Nederland. Scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief de film in de bioscoop bekijken...