Q&A met Slachtofferhulp en Slachtoffer in Beeld
  • 02
  • 01

Tot april 2017 bezoeken middelbare scholen in heel Nederland de Fataal School Tour. Scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief de film in de bioscoop zien en deelnemen aan een Q&A met verschillende gastsprekers. Ook Slachtofferhulp Nederland en Slachtoffer in Beeld werken hieraan mee. Deze organisaties geven aan de film gerelateerde voorlichting over hun werkzaamheden en ervaringen.

Slachtofferhulp helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten. Ook ondersteunen zij nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. In 2015 hielpen zij ruim 182.000 slachtoffers. De politie doet regelmatig een beroep op hen via de 24/7 crisislijn. Het is de missie van Slachtofferhulp om slachtoffers te ondersteunen bij de verwerking van de gebeurtenis en waar mogelijk geleden schade te herstellen of te verlichten. Ook werkt de organisatie aan de verbetering van de positie en rechten van slachtoffers en stimuleert zij de kennisontwikkeling op dit gebied.

Slachtoffer in Beeld richt zich op herstelbemiddeling tussen slachtoffers en daders van misdrijven en verkeersongevallen. Zij begeleiden slachtoffer-dadergesprekken, organiseren bewustwordingsbijeenkomsten voor daders en trainen professionals die werken met slachtoffers en daders. Het is de missie van Slachtoffer in Beeld om bij te dragen aan de emotionele verwerking van het incident bij slachtoffers en de schuldverwerking bij daders.

More News
  • 28 okt 2016
  • 0
Jeffrey Hamilton (1988) en Priscilla Knetemann (1992) zijn de hoofdrolspelers in Fataal. Zij vertolken de rollen van Milan en Sophie: een ambitieuze danceclubeigenaar en zijn...
  • 9 sep 2016
  • 0
De trailer van Fataal is nu een week online en al meer dan 51.970 bekeken. Goed nieuws, want over nog maar acht weken draait Fataal...
  • 1 mei 2017
  • 0
UniversCiné België selecteert Fataal de Film voor Video-on-demand in België, Luxemburg en Frankrijk UniversCiné België selecteert Fataal de Film voor de Video-on-demand kanalen in België,...