Fataal geselecteerd voor Nederlands Filmfestival
  • 08
  • 06

Nederlandse film over zinloos geweld blijft de aandacht trekken

Fataal is geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival (NFF). De film van regisseur Jesse Bleekemolen zal vertoond worden tijdens het Academy-vertoningsweekend op 23, 24 en 25 juni. Op die manier brengt het NFF films onder de aandacht die in de roulatie waren, maar op dit moment niet meer in de bioscoop te zien zijn.

Tussen de verschillende films door vinden er gesprekken plaats met de makers. Op die manier brengt het NFF onder andere Fataal opnieuw onder de aandacht bij collega-filmmakers en andere betrokkenen.

Academy-vertoningsweekend op 23, 24 en 25 juni

Het NFF is tevens organisator van de Gouden Kalf Competitie, waarvoor sinds 2015 voor speelfilms en lange documentaires gebruik gemaakt wordt van het Academy-principe. Dat betekent dat collega-filmmakers hun stem kunnen uitbrengen, om op die manier de nominaties en winnaars te bepalen.

Om de stemming mogelijk te maken organiseert De Dutch Academy For Film in het weekend van 23, 24 en 25 juni het Academy-vertoningsweekend in Het Ketelhuis. Fataal is geselecteerd voor een vertoning en zal dus weer te zien zijn, om opnieuw onder de aandacht te komen bij collega-filmmakers en andere betrokkenen.

Vertoning Fataal en gesprekken met filmmakers

Fataal is geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival en wordt op het grote doek vertoond. Tussen de films door is er ruimte voor gesprekken met makers uit verschillende disciplines, bijvoorbeeld voor achtergronden bij de film en de bespreking van nieuwe projecten.

More News
  • 6 nov 2017
  • 0
Fataal is een film over zinloos geweld die afgelopen november (2016) in de bioscoop heeft gedraaid. Na de draai periode is er besloten om van...
  • 2 okt 2017
  • 0
Aanstaande zondag 08-10 vind de jaarlijkse Nadine – OK – Run plaats in Hoorn, dit jaar zal de ambassadeur van de landelijke stichting tegen zinloos...
  • 19 dec 2016
  • 0
Op vrijdag 23 december komt er een tweedelige documentaire uit over de Fataal School Tour. Deze documentaire geeft een kijkje achter de schermen bij de...