Schoolvoorstellingen

Over de schoolvoorstellingen

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met Fataal wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen.

“Meer dan 13.000 scholieren gingen met school naar Fataal de film”

Leerlingen van middelbare scholen kunnen met korting naar de film. Daarnaast is voor hen de Fataal Schooltour beschikbaar: een lesmodule met onder andere Q&A. We werken hiervoor samen met onder andere bioscoopketen Pathé in de omgeving. Sinds november 2017 zijn de schoolvoorstellingen ook te boeken via een online licentie zodat u de film met de leerlingen in de klas kan bekijken of komen wij langs met onze eigen mobiele bioscoop. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden we op basis van de film de lesmodule. Die behandelt de onderwerpen uit de zeer aangrijpende film. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met de stichting, net als ouders van zowel slachtoffers als een dader.

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het VMBO,PO,MBO en het HBO onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen.

Acceptatie CJP Cultuurkaart

Boek de Fataal Schooltour met de CJP Cultuurkaart en ontvang bovenop het beschikbaar gestelde budget bovendien 5% korting. Aan de Cultuurkaart is een jaarlijks budget van €5 per leerling gekoppeld, beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. Met dit budget kunnen uw leerlingen naar Fataal de film, binnen de Schooltour met een Q&A en de lesmodule voor het middelbaar onderwijs.

Fataal de film en de Schooltour zijn officieel cultuur aanbieders, we zijn Cultuurkaart-acceptant. Dat betekent dat u het budget van de CJP-kaart kunt inzetten. Wij doen daar een korting van 5% bovenop, waardoor uw leerlingen met korting naar de film kunnen en u tevens voordelig de Q&A en de lesmodule kunt afnemen.

Korte Impressie

Op maandag 5 december 2016 ging de Fataal Schooltour van start. In Aalsmeer ontving de bioscoop scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn. 550 scholieren luisterden daar naar het aangrijpende verhaal van Wanda en Jacques Beemsterboer. Op 2 december 2006 werd hun 20-jarige dochter Nadine om het leven gebracht door haar ex-vriend. Wanda las een fragment voor uit het boek ‘Mam, ik bel je zo terug’, dat zij hierover schreef. Vervolgens vertelde Jacques over de moord en hoe zij en hun andere dochter Jacqueline proberen om te gaan met hun immense verlies. Na afloop konden de scholieren vragen stellen. Dat zij oprecht geïnteresseerd waren en veel respect hadden voor Jacques en Wanda Beemsterboer bleek uit het luide applaus dat Nadines ouders ontvingen. Na de Q&A bekeken de scholieren de film.

Het team

“Het team van Fataal bestaat uit vijfentwintig gedreven professionals die er alles aan doen om het doel van Fataal te bereiken: meer aandacht voor zinloos geweld. Een ieder in dit team heeft ervaring en een relevante achtergrond om een waardevolle bijdrage te leveren aan het project. Wij willen maar een ding: jongeren laten nadenken over zinloos geweld en dit beter bespreekbaar maken in Nederland en België. Juist omdat het team van Fataal uit jonge mensen bestaat kunnen wij deze doelgroep goed bereiken. Het is namelijk nog niet zo lang geleden dat wij zelf in de schoolbanken zaten.”

RECENSIES FATAAL DE FILM

sterren-3_5

‘Moet zeker gezien worden’

Telegraaf

sterren-3

‘Waardevolle toevoeging aan Nederlandse dramafilms’

Filmvandaag.nl

sterren-3

‘Geweld en emoties knap getroffen’

Volkskrant

sterren-2

‘Petje af!’

AD

sterren-2

‘Fataal verdient alle waardering’

NRC

sterren-2_5

‘Debuutfilm van veelbelovend talent met lef’

Filmtotaal.nl

Boekingen

Sinds eind 2017 werken wij samen met het boeking kantoor ‘Theater in School’.

In 2006 richtte Henrike van Engelenburg een educatieve afdeling in bij Van Engelenburg Theaterproducties met de naam Theater in School, ofwel TIS. Hiermee opende zij een extra markt voor theatervoorstellingen. De bestaande speelbeurten in de schouwburgen worden verlengd en aangevuld met schoolvoorstellingen. Hierdoor krijgen voorstellingen een langere levensduur en kan er meer publiek bereikt worden. Binnen twee jaar is TIS uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van theater voor scholen in scholen én theaters.

Lesmodule

Onze lesmodule bestaat uit 5 verschillende thema’s binnen zinloos geweld die goed aansluiten op de film Fataal. Deze modules zijn los goed te gebruiken dus een klas kan, wanneer dat gewenst is, zich ook enkel werpen op bepaalde thema’s.

Momenteel zijn de lesmodules nog schriftelijk, we zijn nu bezig met het ontwerpen en testen van een digitale versie waar de leerlingen zelf hun antwoorden kunnen invullen en de leerkracht overzichtelijk de resultaten binnen krijgt. We verwachten deze in voorjaar 2018 te kunnen lanceren.

Fataal Lespakketen

Pakket 1

 • Bezoek van de Film Fataal (Licentie,Bioscoop & Outdoor Cinema)
 • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

Pakket 2

 • Bezoek van de Film Fataal (Licentie,Bioscoop & Outdoor Cinema)
 • Lesmodule van Stichting MOED, door eigen docent te behandelen
 • Na afloop van de film Q&A met Jacques Beemsterboer

Pakket 3

 • Bezoek van de Film Fataal (Licentie,Bioscoop & Outdoor Cinema)
 • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen
 • Na afloop van de film Q&A met Margo

Pakket 4

 • Bezoek van de Film Fataal in de bioscoop, online licentie of Outdoor Cinema
 • Q&A Jasper & Ronie
 • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

Pakket 5

 • Bezoek van de Film Fataal in de bioscoop, online licentie of Outdoor Cinema
 • Q&A Vincent & Heidi
 • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

2 - Jarige abonnement Licentie

 • Twee Jaar onbeperkte online filmlicentie
 • Q&A met twee van onze gastsprekers
 • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

Onze Sprekers

Jacques

Margo

Jasper & Ronnie

Vincent & Heidi

Offerte aanvragen


BioscoopFilm licentie voor in de klasMobiele bioscoop


Pakket 1Pakket 2Pakket 3Pakket 4Pakket 5Pakket 6

Contact

Theater in School – Boekingen & Informatie
T +023-5316222
E info@theaterinschool.nl
Website www.theaterinschool.nl

JSB Productions B.V.  – Productie & Distributie film
T +31 (0)6 23 09 69 04
E Booking@jsb-productions.nl
Website jsbproductions.nl

Pers
Pauline Verhoeven |Managing Director
T +31 35 698 2106
E pauline@triplepentertainment.nl
Website www.triplepentertainment.nl