Jasper & Ronnie

Jasper en Ronnie werden in april 2017 door zes tot acht jongeren mishandeld met een betonschaar. “Ons herstel heeft veel tijd en energie gekost. Zowel fysiek als mentaal. Wat ons is overkomen is heel ingrijpend, de gevolgen strekken veel verder dan wat ons lichamelijk is aangedaan.”

Ze raakten beiden zwaargewond door het zinloos geweld. En kwamen terecht in een lang en slepend rechtsproces, dat inmiddels in een vergevorderd stadium is. “Daardoor kunnen we meer openheid van zaken geven over ons verhaal. Naast de fysieke en vooral mentale gevolgen van de mishandeling, waar we nog dagelijks mee te maken hebben.”

Jasper en Ronnie vertellen tijdens de Fataal Schooltour over wat ze is overkomen, welke directe fysieke gevolgen dit had en hoe ze nog dagelijks te maken hebben met de mentale gevolgen. Ze willen zoveel mogelijk scholieren bewust maken van de enorme impact van zinloos geweld, zowel op hen als hun omgeving.

“De Fataal Schooltour biedt ons een kans om scholieren heel goed duidelijk te maken welke impact zinloos geweld heeft. De combinatie met de film Fataal zorgt er wat ons betreft voor dat het verhaal echt binnenkomt. We zien dat scholieren geraakt zijn, waardoor ze zich beter bewust worden van de impact en gevolgen, zowel op de korte als de lange termijn,” aldus Jasper en Ronnie.

Media