Jeffrey en Priscilla over Fataal
  • 28
  • 10

Jeffrey Hamilton (1988) en Priscilla Knetemann (1992) zijn de hoofdrolspelers in Fataal. Zij vertolken de rollen van Milan en Sophie: een ambitieuze danceclubeigenaar en zijn vriendin. Hoe kijken de acteurs tegen de première aan?

Nog maar drie dagen tot de première. Hoe beleven jullie deze periode?

‘Spannend! We zijn ontzettend benieuwd naar de film en de reacties. We hebben er zo hard aan gewerkt en met zoveel liefde geprobeerd er een mooie film van te maken’, vertelt Priscilla. Ook Jeffrey kijkt ernaar uit: ‘We zijn al een lange tijd bezig met dit project en ineens gaat alles in een stroomversnelling. Het voelt nog een beetje onwerkelijk dat het aankomende week toch echt gaat gebeuren.’

Zijn jullie gespannen voor de première?

‘Ik heb nog net geen last van slapeloze nachten, maar het komt nu wel super dichtbij’, aldus Jeffrey. ‘Ik ben ook nog niet gespannen’, stemt Priscilla in, ‘maar ik denk op de dag zelf wel. Dat is altijd spannend! Je bent benieuwd hoe iedereen reageert, hoe iedereen eruitziet en vooral hoe de film wordt ontvangen. Een première is toch altijd een belangrijk moment.’

Wat zijn jullie verwachtingen van de avond?

‘Volgens ons wordt het een heel mooie avond. Er is een heel team bezig geweest om van de première een bijzonder evenement te maken.’

Is er iets waar jullie extra naar uitkijken?

Priscilla: ‘Ik kijk ontzettend uit naar de avond zelf en naar de film. Na al het harde werken mag iedereen het nu eindelijk zien. Ik hoop dat we heel erg trots kunnen zijn.’ ‘En het moment dat we met het hele team naar voren mogen’, vult Jeffrey aan. ‘Dan kunnen we zeggen ‘het is ons toch mooi gelukt’.’

Vinden jullie het leuk om jezelf op het witte doek terug te zien of is dat juist ongemakkelijk?

‘Het went nooit om jezelf terug te zien op televisie of in de bioscoop. Het feit dat ik mezelf nu ga terugzien in de grootste zaal van Tuschinski maakt het er niet minder spannend op. Maar ik ga proberen er zoveel mogelijk van te genieten’, vertelt Jeffrey. Priscilla vindt het niet ongemakkelijk: ‘Het is altijd wel een beetje gek. Je kijkt toch anderhalf uur naar jezelf. Ik vind het vooral heel leuk om het eindresultaat te zien.’

Zitten er ook familieleden en vrienden van jullie in de zaal?

‘Uiteraard! En dat maakt het natuurlijk extra speciaal.’

Hoe zien de dagen na de première er voor jullie uit?

‘Hoe en wat weten we nog niet precies, maar het zal ongetwijfeld leuk zijn. Ook speel ik 2 november gewoon weer een show met de musical Vals’, aldus Priscilla. Jeffrey: ‘Na de première zijn we in ieder geval aanwezig op een aantal evenementen. Hopelijk volgen hierna nog veel meer gesprekken en evenementen, zodat we het probleem extra kunnen belichten. Ik denk dat we ons doel dan hebben bereikt.’

More News
  • 28 nov 2016
  • 0
Vanaf december kunnen middelbare scholen Fataal tegen een gereduceerd tarief in de bioscoop zien en een Q&A met slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld bijwonen....
  • 15 mrt 2018
  • 0
RTL Nederland verlengt het contract voor de Video – Ondemand vertoningen van Fataal de film met één jaar. Afgelopen jaar was Fataal te zien op...
  • 5 sep 2017
  • 0
Succes maakt enthousiast voor nieuw schooljaar De Fataal Schooltour tilde het succes van de film Fataal naar een hoger niveau. Tijdens het eerste schooljaar gingen...