Op woensdag 7 februari lanceerde JSB Productions B.V. onder grote belangstelling van de media alweer het 2e seizoen van de Fataal schoolvoorstellingen. 150 leerlingen uit 4 – havo van de Hoofddorpse middelbare school Kajmunk College hoorde voorafgaand de film het verhaal Jasper & Ronnie, die in april 2017 door een aantal jongeren mishandeld werden met een betonschaar. Naar aanleiding van deze gebeurtenis ontstond er destijds de nodige media-aandacht, waaronder de hand-in-hand actie die door politici en zelfs door de acteurs uit de Amerikaanse serie Suits werd opgepakt. Ze willen zoveel mogelijk scholieren bewust maken van de enorme impact van zinloos geweld, zowel op hen als hun omgeving. De leerlingen kregen na afloop van hen verhaal de kans om vragen te stellen bij de Q&A, die geleid werd door zangeres en presentatrice Do. De lancering was live te volgen via de Facebook en Instagram van Fataal. Na de Q&A met Jasper & Ronnie introduceerde de regisseur en producent Jesse Bleekemolen zijn film Fataal aan de leerlingen.

Het Kajmunk College ontving na afloop van de lancering ‘de zinloos geweld stoeptegel’. Deze werd overhandigd door de oprichter van Stichting MOED, Bart Wisbrun en in ontvangst genomen door de rector van het Kajmunk College, Briënne ten Napel.

Over de Fataal Schooltour en Fataal-lespakket                                                                                                                       

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is helaas nog altijd een actueel thema. Met Fataal wil Jesse Bleekemolen zinloos geweld meer onder de aandacht brengen. I.s.m. onder meer Pathé-, Vue- en KinePolis-bioscopen kunnen leerlingen van middelbare scholen met korting naar Fataal tijdens schooltijd. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden JSB Productions op basis van de film een lesmodule. Deze behandelt diverse onderwerpen uit de zeer aangrijpende film. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met slachtoffers, maar ook met diverse ouders van zowel slachtoffers als een dader.

 

Beeldmateriaal van de aftrap is te downloaden via: https://we.tl/TVxinaK7iS

Interview mogelijkheden                                                                                                                                                                           

Wil je aandacht besteden aan de scholentour of heb je specifieke interview wensen, dan horen we het graag via linda@triplepentertainment.nl .Naast regisseur Jesse Bleekemolen zijn Do, Jasper en Ronnie, de afdelingsmanager van het Kajmunk College en een aantal leerlingen beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Triple P Entertainment | Linda van Essen & Pauline Verhoeven | T: 035 69 82 106 |

E-mail: linda@triplepentertainment.nl of pauline@triplepentertainment.nl

Meer informatie: www.fataaldefilm.nl/schoolvoorstellingen

 

 

More News
  • 21 nov 2016
  • 0
Begin december start de Fataal School Tour voor middelbare scholen in heel Nederland. Scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief de film in de bioscoop bekijken...
  • 22 feb 2017
  • 0
Vanaf 9 maart 2017 is Fataal in maar liefst 70 landen te zien. De Nederlandse speelfilm zal met Engelse ondertiteling te koop en te huur...
  • 6 sep 2017
  • 0
Het team van de Fataal Schooltour werkt hard om zoveel mogelijk scholen te bezoeken. Vorig schooljaar bezochten daardoor ruim 13.000 leerlingen de film en kregen...