JSB Productions B.V. maakt documentaire over totstandkoming Fataal
  • 06
  • 04

De film over zinloos geweld Fataal krijgt een vervolg in het theater, er wordt gewerkt aan een musical. Vandaag is de eerste draaidag voor de documentaire, die in beeld brengt hoe de inmiddels 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen en scenarioschrijver Dick van den Heuvel werken aan de vertaling van het witte doek naar het theater.

“De film was een enorm succes, we hebben zinloos geweld echt weer op de kaart kunnen zetten. Naast de huidige actieve scholentour kregen we de kans om Fataal naar het theater te brengen in een musical. Die kans grepen we met beide handen aan en daar maakt JSB Productions BV een documentaire over om het proces van de vertaling in beeld te brengen en het thema zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen,” aldus Jesse Bleekemolen.

De documentaire door JSB Productions BV vertelt de omzetting van het filmscript- en scenario naar de musical. De kijker krijgt een uniek kijkje achter de schermen met daarin alle ups en downs die de regisseur en scenarioschrijver ervaren. In de documentaire komt onder andere Jesse Bleekemolen als regisseur van de speelfilm uitgebreid aan het woord. Fataal de Musical landelijk in de theaters Fataal de Musical zal in 2018 landelijk in de theaters te zien zijn. Filmregisseur Jesse Bleekemolen maakt samen met Dick van den Heuvel een documentaire over de weg daar naartoe. Van den Heuvel bracht eerder bekende namen zoals Afblijven, Hotel de Grote L en Spijt naar het theater. Het idee voor de musical ontstond al tijdens de productie van de film, gaandeweg hebben Bleekemolen en Van den Heuvel besloten om het thema met een documentaire ook in de tussentijd onder de aandacht te blijven brengen. De musical zal worden geregisseerd door Robin van den Heuvel. Half mei worden de eerste hoofdrolspelers van Fataal de Musical bekend gemaakt. Over Fataal en JSB Productions BV JSB Productions BV produceerde ook Fataal, met een team van 121 professionele cast- en crewleden die het bedrijf bewoog belangeloos mee te werken aan de film over dit belangrijke thema.

De film ging op 31 oktober 2016 in premiere bij Pathé Tuschinski en trok in 3 maanden tijd ruim 31.000 bezoekers. Inmiddels is de film in meer dan 70 landen verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en via Video-on-Demand.

More News
  • 15 mrt 2018
  • 0
Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is helaas nog altijd een actueel thema. Met Fataal wil Jesse Bleekemolen zinloos geweld meer...
  • 21 nov 2016
  • 0
Begin december start de Fataal School Tour voor middelbare scholen in heel Nederland. Scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief de film in de bioscoop bekijken...
  • 23 dec 2016
  • 0
Van december t/m maart bezoeken middelbare scholen in heel Nederland de Fataal School Tour. Scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief de film in de bioscoop...