Schoolvoorstellingen Fataal wegens succes verlengd naar schooljaar 2017/2018
  • 14
  • 04

De Fataal Schooltour is wegens succes verlengd. Dat betekent dat leerlingen ook komend schooljaar (2017/2018) de kans hebben de indrukwekkende film te bekijken en met de lesmodule aandacht te besteden aan de gevolgen van zinloos geweld.

“Meer dan 13.000 scholieren gingen met school naar Fataal de film”

Fataal vertelt het verhaal van Milan en Sophie, twee twintigers die willen trouwen en kinderen krijgen. Bovendien heeft Milan ambitieuze plannen voor het openen van een danceclub: Jaguars. Sophie, haar ouders en zijn beste vriend Ferhane steunen hem daarin. Na veel hard werken lijkt Jaguars een succes te worden. Maar op een avond vallen drie jongens personeel en bezoekers lastig. De herrieschoppers worden uit de danceclub gezet. Ze zijn boos en zinnen op wraak. Vroeg in de ochtend wachten ze Milan op en slaan hem volledig in elkaar. Hij komt in het ziekenhuis bij en krijgt te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Zijn wereld stort in en niet alleen die van hem. Langzaam dringt bij Milan het besef door dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken.

Fataal Schooltour met CJP

De leerlingen van uw middelbare school kunnen voor een gereduceerd tarief naar de film, in combinatie met een Q&A en lesmodule binnen de Fataal Schooltour. We werken hiervoor samen met Pathé-, Vue- en KinePolis-bioscopen bij u in de omgeving. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden we op basis van de film de lesmodule. Uw docenten kunnen de lesmodule gebruiken om het onderwerp na het zien van de indrukwekkende film met hun leerlingen te behandelen.

Fataal de film is officieel Cultuurkaart-acceptant. Dat betekent dat u gebruik kunt maken van het jaarlijkse budget van €5 per leerling om de film te bekijken. We doen daar standaard 12% korting bovenop, zodat u voor een gereduceerd tarief met school naar Fataal kunt. Bekijk online de beschikbare 3 pakketten.

‘Mijn wereld verging. In mijn bangste dromen had ik niet kunnen vermoeden dat míjn kind zoiets zou doen; een poging tot doodslag.’

In het nieuwe schooljaar zal ook Margo beschikbaar zijn als gastspreker. Ze is de moeder van twee kinderen, waarvan er één vijf jaar geleden een delict pleegde. “Niet zomaar een delict. Nee, hij heeft iemand neergestoken, een poging tot doodslag. Als ik het zo ‘even’ opschrijf lijkt het een simpele opmerking even tussen neus en lippen door. Maar simpel was het absoluut niet. Mijn wereld verging op dat moment. Mijn hele wezen raakte verlamd, mijn hart gebroken en mijn (zelf)vertrouwen zwaar gekneusd.”

More News
  • 28 nov 2016
  • 0
Vanaf december kunnen middelbare scholen Fataal tegen een gereduceerd tarief in de bioscoop zien en een Q&A met slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld bijwonen....
  • 28 okt 2016
  • 0
Jeffrey Hamilton (1988) en Priscilla Knetemann (1992) zijn de hoofdrolspelers in Fataal. Zij vertolken de rollen van Milan en Sophie: een ambitieuze danceclubeigenaar en zijn...
  • 22 feb 2017
  • 0
Vanaf 9 maart 2017 is Fataal in maar liefst 70 landen te zien. De Nederlandse speelfilm zal met Engelse ondertiteling te koop en te huur...