Fataal Schooltour ontwikkelt interactieve digitale lesmodule
  • 15
  • 12

De Fataal Schooltour bereikte in 2017 ruim 13.000 leerlingen. Zij bezochten de film Fataal en gingen in de klas aan de slag met de lesmodule over zinloos geweld. Het succes van afgelopen schooljaar heeft de basis gelegd voor verdere ontwikkeling. In het schooljaar 2017/2018 is er daarom een digitale en interactieve lesmodule beschikbaar.

De papieren lesmodule heeft een digitale versie gekregen, die bovendien interactieve mogelijkheden biedt. Het systeem werkt op smartphones, tablets en laptops en biedt leerlingen de kans om op een actieve manier met de stof aan de slag te gaan.

Interactief voor leerlingen

De nieuwe Fataal Schooltour lesmodule is volledig digitaal en bovendien interactief. Leerlingen krijgen een aantal stellingen voorgelegd, waarop ze anoniem antwoord kunnen geven. De antwoorden van de leerlingen vormen vervolgens de aanleiding voor een discussie of debat in de klas. De digitale vorm biedt daarmee de mogelijkheid om een gesprek op gang te brengen, zodat leerlingen de stof beter kunnen verwerken.

Daarnaast is de Fataal Schooltour digitale lesmodule geactualiseerd, onder andere met nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Verder zijn er onderwerpen opgenomen in lijn met de nieuwe gastsprekers tijdens de Fataal Schooltour. Om het onderwerp zinloos geweld op een indrukwekkende en voor leerlingen toch toegankelijke manier te behandelen.

Lancering in januari 2018

De digitale en interactieve Fataal Schooltour lesmodule is vanaf 22 januari 2018 beschikbaar. Vanaf dat moment kunnen scholen gebruik maken van de digitale module. Uiteraard is de Fataal Schooltour ook met de nieuwe lesmodule CJP Cultuurkaart-acceptant. Daardoor is er per leerling een budget van €5 beschikbaar vanuit het ministerie van OCW. Voor het bezoek van de film Fataal en de lesmodule op school.

More News
  • 28 sep 2018
  • 0
Donderdagochtend 20.09.2018 vond de exclusieve presentatie van de campagne Met school naar Fataal plaats in Utrecht. Onderwijsprofessionals uit het hele land hebben zelf ervaren wat de impact...
  • 28 okt 2016
  • 0
Jeffrey Hamilton (1988) en Priscilla Knetemann (1992) zijn de hoofdrolspelers in Fataal. Zij vertolken de rollen van Milan en Sophie: een ambitieuze danceclubeigenaar en zijn...
  • 6 apr 2017
  • 0
De film over zinloos geweld Fataal krijgt een vervolg in het theater, er wordt gewerkt aan een musical. Vandaag is de eerste draaidag voor de...