Fataal Schooltour ontwikkelt interactieve digitale lesmodule
  • 15
  • 12

De Fataal Schooltour bereikte in 2017 ruim 13.000 leerlingen. Zij bezochten de film Fataal en gingen in de klas aan de slag met de lesmodule over zinloos geweld. Het succes van afgelopen schooljaar heeft de basis gelegd voor verdere ontwikkeling. In het schooljaar 2017/2018 is er daarom een digitale en interactieve lesmodule beschikbaar.

De papieren lesmodule heeft een digitale versie gekregen, die bovendien interactieve mogelijkheden biedt. Het systeem werkt op smartphones, tablets en laptops en biedt leerlingen de kans om op een actieve manier met de stof aan de slag te gaan.

Interactief voor leerlingen

De nieuwe Fataal Schooltour lesmodule is volledig digitaal en bovendien interactief. Leerlingen krijgen een aantal stellingen voorgelegd, waarop ze anoniem antwoord kunnen geven. De antwoorden van de leerlingen vormen vervolgens de aanleiding voor een discussie of debat in de klas. De digitale vorm biedt daarmee de mogelijkheid om een gesprek op gang te brengen, zodat leerlingen de stof beter kunnen verwerken.

Daarnaast is de Fataal Schooltour digitale lesmodule geactualiseerd, onder andere met nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Verder zijn er onderwerpen opgenomen in lijn met de nieuwe gastsprekers tijdens de Fataal Schooltour. Om het onderwerp zinloos geweld op een indrukwekkende en voor leerlingen toch toegankelijke manier te behandelen.

Lancering in januari 2018

De digitale en interactieve Fataal Schooltour lesmodule is vanaf 22 januari 2018 beschikbaar. Vanaf dat moment kunnen scholen gebruik maken van de digitale module. Uiteraard is de Fataal Schooltour ook met de nieuwe lesmodule CJP Cultuurkaart-acceptant. Daardoor is er per leerling een budget van €5 beschikbaar vanuit het ministerie van OCW. Voor het bezoek van de film Fataal en de lesmodule op school.

More News
  • 17 aug 2018
  • 0
Op donderdagochtend 20 september 2018 vindt de exclusieve samenwerking presentatie van de campagne Met school naar Fataal plaats in Pathe Utrecht. Afgelopen juli maakte de...
  • 15 mrt 2018
  • 0
RTL Nederland verlengt het contract voor de Video – Ondemand vertoningen van Fataal de film met één jaar. Afgelopen jaar was Fataal te zien op...
  • 8 feb 2018
  • 0
Op woensdag 7 februari lanceerde JSB Productions B.V. onder grote belangstelling van de media alweer het 2e seizoen van de Fataal schoolvoorstellingen. 150 leerlingen uit 4...