Mishandeld homostel Jasper en Ronnie geeft voorlichting tegen zinloos geweld
  • 17
  • 10

Ruim een half jaar na hun mishandeling besluiten de mannen scholieren te gaan voorlichten tijdens de Fataal Schooltour

Ronnie en Jasper werden in april door 5 jongeren mishandeld waarbij Ronnie door een van de verdachten is geslagen met een betonschaar, hierbij raakte Ronnie zwaargewond aan zijn gezicht. Inmiddels is het rechtsproces in een verder gevorderd stadium. Daardoor kunnen zij meer openheid van zaken geven en hun verhaal delen met scholieren.

“Ons herstel heeft veel tijd en energie gekost. Zowel fysiek als mentaal. Wat ons is overkomen is heel ingrijpend, de gevolgen strekken veel verder dan wat ons lichamelijk is aangedaan,” vertellen Ronnie en Jasper Sewratan-Vernes. Ze vullen aan: “De Fataal Schooltour biedt ons een kans om het verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen. Om met name scholieren bewust te maken van de enorme impact van zinloos geweld.”
Tijdens de Fataal Schooltour bekijken scholieren de film Fataal, over de jonge Milan die als clubeigenaar slachtoffer wordt van zinloos geweld. Door middel van een lesmodule behandelen ze de gevolgen voor het slachtoffer, de dader en de directe omgeving. Aan het woord komen Ronnie en Jasper, net als een voorlichter van MOED van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld, een moeder van een dader en ouders van een slachtoffer.

Over Fataal en JSB Productions BV
Fataal is een productie van JSB Productions. De film ging op 31 oktober 2016 in premiere bij Pathé Tuschinski en trok in 3 maanden tijd ruim 31.000 bezoekers. Inmiddels is de film in meer dan 70 landen verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en via Video-on-Demand. De Fataal Schooltour brengt het thema zinloos geweld blijvend onder de aandacht bij scholieren. Na een succesvol eerste seizoen bij veel verschillende scholen werd er voor het schooljaar 2017/2018 een vernieuwde lesmodule ontwikkeld en werden er nieuwe gastsprekers betrokken.

EINDE PERSBERICHT
Redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pauline Verhoeven

+31 (0) 35 698 2106

pauline@triplepentertainment.nl

www.triplepentertainment.nl

More News
  • 4 okt 2016
  • 0
Fly van Charly Luske voor Fataal is helemaal klaar! Half september werd de champagnefles ontkurkt in Wiserock Sound Studios. Fly is geïnspireerd op het idee...
  • 6 sep 2017
  • 0
Het team van de Fataal Schooltour werkt hard om zoveel mogelijk scholen te bezoeken. Vorig schooljaar bezochten daardoor ruim 13.000 leerlingen de film en kregen...
  • 20 dec 2017
  • 0
Jongeren komen relatief veel met zinloos geweld in aanraking. Om die reden lanceerden JSB Productions en Stichting MOED december 2016 na het succes van de...