Mishandeld homostel Jasper en Ronnie geeft voorlichting tegen zinloos geweld
  • 17
  • 10

Ruim een half jaar na hun mishandeling besluiten de mannen scholieren te gaan voorlichten tijdens de Fataal Schooltour

Ronnie en Jasper werden in april door 5 jongeren mishandeld waarbij Ronnie door een van de verdachten is geslagen met een betonschaar, hierbij raakte Ronnie zwaargewond aan zijn gezicht. Inmiddels is het rechtsproces in een verder gevorderd stadium. Daardoor kunnen zij meer openheid van zaken geven en hun verhaal delen met scholieren.

“Ons herstel heeft veel tijd en energie gekost. Zowel fysiek als mentaal. Wat ons is overkomen is heel ingrijpend, de gevolgen strekken veel verder dan wat ons lichamelijk is aangedaan,” vertellen Ronnie en Jasper Sewratan-Vernes. Ze vullen aan: “De Fataal Schooltour biedt ons een kans om het verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen. Om met name scholieren bewust te maken van de enorme impact van zinloos geweld.”
Tijdens de Fataal Schooltour bekijken scholieren de film Fataal, over de jonge Milan die als clubeigenaar slachtoffer wordt van zinloos geweld. Door middel van een lesmodule behandelen ze de gevolgen voor het slachtoffer, de dader en de directe omgeving. Aan het woord komen Ronnie en Jasper, net als een voorlichter van MOED van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld, een moeder van een dader en ouders van een slachtoffer.

Over Fataal en JSB Productions BV
Fataal is een productie van JSB Productions. De film ging op 31 oktober 2016 in premiere bij Pathé Tuschinski en trok in 3 maanden tijd ruim 31.000 bezoekers. Inmiddels is de film in meer dan 70 landen verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en via Video-on-Demand. De Fataal Schooltour brengt het thema zinloos geweld blijvend onder de aandacht bij scholieren. Na een succesvol eerste seizoen bij veel verschillende scholen werd er voor het schooljaar 2017/2018 een vernieuwde lesmodule ontwikkeld en werden er nieuwe gastsprekers betrokken.

EINDE PERSBERICHT
Redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pauline Verhoeven

+31 (0) 35 698 2106

pauline@triplepentertainment.nl

www.triplepentertainment.nl

More News
  • 14 apr 2017
  • 0
De Fataal Schooltour is wegens succes verlengd. Dat betekent dat leerlingen ook komend schooljaar (2017/2018) de kans hebben de indrukwekkende film te bekijken en met...
  • 28 nov 2016
  • 0
Vanaf december kunnen middelbare scholen Fataal tegen een gereduceerd tarief in de bioscoop zien en een Q&A met slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld bijwonen....
  • 22 feb 2017
  • 0
Vanaf 9 maart 2017 is Fataal in maar liefst 70 landen te zien. De Nederlandse speelfilm zal met Engelse ondertiteling te koop en te huur...