Zinloos mishandelde Vincent geeft voorlichting aan scholieren
  • 18
  • 10

Slachtoffer van zinloos geweld Vincent van Weenen zal samen met zijn moeder scholen voorlichting binnen de Fataal Schooltour.

Vincent van Weenen sluit zich vanaf november aan bij de Fataal Schooltour. Samen met zijn moeder vertelt hij over wat hij zich nog kan herinneren. Hij vertelt zijn verhaal om scholieren bewust te maken met de verstrekkende gevolgen van zinloos geweld. Als onderdeel van de schooltour, binnen de Fataal lesmodule voor middelbare scholieren.

“Ik kan me weinig herinneren van het incident zelf. Mijn moeder neemt het van me over nadat ik vertelt over de avond tot aan een halfuur voor de klap. Vanaf het rechtsproces neem ik het weer over, om uit de eerste hand over de gebeurtenissen te kunnen vertellen,” legt Vincent uit. Hij vervolgt: “Ik vind het heel belangrijk om scholieren te vertellen over de enorme impact van zinloos geweld. Het is en blijft enorm belangrijk om zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat zoiets eigenlijk nooit meer zou mogen gebeuren.”

Vincent werd in de Torenstraat in Castricum mishandeld en moest met spoed naar het ziekenhuis. Hij vocht op de intensive care voor zijn leven. De mishandeling leidde tot een schedelbasisfractuur, een gebroken kaak, neus en een kapotgeslagen mond. Zijn moeder hoorde bij aankomst in het ziekenhuis van de artsen dat ze zich op het ergste moest voorbereiden.

Tijdens de Fataal Schooltour bekijken scholieren de film Fataal, over de jonge Milan die als clubeigenaar slachtoffer wordt van zinloos geweld. Door middel van een lesmodule behandelen ze de gevolgen voor het slachtoffer, de dader en de directe omgeving. Aan het woord komen Vincent en zijn moeder, net als een voorlichter van MOED van de LandelijkeStichtingTegenZinloosGeweld, een moeder van een dader en ouders van een slachtoffer.

Over Fataal en JSB Productions BV

Fataal is een productie van JSB Productions. De film ging op 31 oktober 2016 in premiere bij Pathé Tuschinski en trok in 3 maanden tijd ruim 31.000 bezoekers. Inmiddels is de film in meer dan 70 landen verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en via Video-on-Demand. De Fataal Schooltour brengt het thema zinloos geweld blijvend onder de aandacht bij scholieren. Na een succesvol eerste seizoen bij veel verschillende scholen werd er voor het schooljaar 2017/2018 een vernieuwde lesmodule ontwikkeld en werden er nieuwe gastsprekers betrokken.

EINDE PERSBERICHT

Redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pauline Verhoeven
+31 (0) 35 698 2106
pauline@triplepentertainment.nl
www.triplepentertainment.nl

More News
  • 3 apr 2018
  • 0
Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte...
  • 8 dec 2016
  • 0
Op maandag 5 december ging de Fataal School Tour op twee locaties van start. In Alphen aan de Rijn bekeken 350 scholieren van Het Groentehart...
  • 28 sep 2018
  • 0
Donderdagochtend 20.09.2018 vond de exclusieve presentatie van de campagne Met school naar Fataal plaats in Utrecht. Onderwijsprofessionals uit het hele land hebben zelf ervaren wat de impact...