Stichting eert film regisseur Jesse Bleekemolen
  • 29
  • 11

Producent en regisseur Jesse Bleekemolen & Co – Producent  (Fataal) zijn woensdag 29 november 2017 onderscheiden met een officiële oorkonde door de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Tevens is Bleekemolen benoemd tot ambassadeur van de stichting, die sinds 1997 streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van geweld.

Bart Wisbrun van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld: “Het is Jesse Bleekemolen gelukt met zijn speelfilm Fataal, gevolgd door de scholentour, het thema zinloos geweld bespreekbaar te maken bij een brede doelgroep. We zijn verheugd dat een jonge filmmaker zich zo sterk inzet voor de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. Als stichting zijn wij meer dan trots om Jesse te benoemen als Ambassadeur van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld door middel van een officiële onderscheiding.”

Jesse Bleekemolen is enorm trots: “Het maken van Fataal was een intensief proces en het is geweldig dat de film zo’n succes geworden is. Deze oorkonde is een bijzondere waardering en krijgt een mooi plekje bij ons op kantoor”.

Fataal

Jongeren komen relatief veel met zinloos geweld in aanraking. Geïntrigeerd door dit onderwerp maakte de 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen de hartverscheurende film Fataal over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla, Stijn Fransen, Harry Piekema en Mamoun Elyounoussi in de hoofdrollen ging in oktober 2016 feestelijk in première en werd door ruim 32.000 bezoekers gezien. Daarnaast zagen ruim 13.000 scholieren het filmdebuut van Jesse Bleekemolen als onderdeel van de ‘Fataal School Tour’ i.s.m. het ministerie van Veiligheid & Justitie. De film werd door publiek en pers gewaardeerd: De Telegraaf (4 sterren): ‘Moet zeker gezien worden’, Volkskrant (3 sterren): ‘Geweld en emoties knap getroffen’, FilmVandaag (3 sterren): ‘Waardevolle toevoeging aan Nederlandse dramafilms’, Filmtotaal (2,5 ster): ‘Debuutfilm van veelbelovend talent met lef

Momenteel is Bleekemolen bezig met de productie van Fataal de Musical, die naar een script van Dick van den Heuvel (Afblijven, Spijt) in 2018 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Daarnaast maakt hij een documentaire over snowboarder Chris Vos en zwemster Liesette Bruinsma. Ook is hij net klaar met Kameleon de serie.

Over de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld [bekend van het lieveheersbeestje] De stichting, ook wel bekend als MOED, stimuleert en ondersteunt met initiatieven voor verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving. De stichting, actief en betrokken sinds 1997, streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van geweld. Samen het vertrouwen krijgen dat je werkelijk altijd iets kunt doen tegen pesten, agressie en geweld. Help en stimuleer elkaar, zodat elke actie en elk initiatief een verschil maakt. Geef mensen het vertrouwen dat je altijd iets kan doen om op een positieve wijze je eigen leefomgeving te verbeteren. www.moed.nl

Foto: Geert-jan van Buiten

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: Triple P Entertainment | Pauline Verhoeven | Tel: 035 – 69 82 106
E-mail: Pauline@triplepentertainment.nl | www.triplepentertainment.nl

More News
  • 19 dec 2016
  • 0
Op vrijdag 23 december komt er een tweedelige documentaire uit over de Fataal School Tour. Deze documentaire geeft een kijkje achter de schermen bij de...
  • 15 jan 2017
  • 0
Fataal is vanaf februari ook in België te zien. De film maakt sinds december 2016 deel uit van een landelijke scholencampagne: middelbare scholieren zien Fataal...
  • 15 dec 2017
  • 0
De Fataal Schooltour bereikte in 2017 ruim 13.000 leerlingen. Zij bezochten de film Fataal en gingen in de klas aan de slag met de lesmodule...