Minister Ferdinand Grapperhaus stuurt productie Fataal een persoonlijke brief
  • 21
  • 02

Dinsdag 20 februari ontving JSB Productions B.V, de producent van Fataal de film en de schoolvoorstellingen van Fataal een officiële ondertekende brief van de minister van veiligheid en justitie Ferdinand Grapperhaus.

Grapperhaus wil de productie in het bijzonder zijn waardering meegeven voor de productie en de jonge kracht achter de succesvolle campagnes.  Naast de productie zet de minister de sponsoren, cast en crew die zich belangeloos heeft ingezet voor het project extra in het zonnetje. Vanuit het ministerie van veiligheid en justitie zullen ze het project ‘Fataal’ extra onder de aandacht gaan brengen bij scholen en samenwerkingen bieden met grote organisaties.

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met Fataal wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen. Leerlingen van middelbare scholen kunnen met korting naar de film. Daarnaast is voor hen de Fataal Schooltour beschikbaar: een lesmodule met onder andere Q&A. We werken hiervoor samen met onder andere Pathé-, Vue- en KinePolis-bioscopen bij scholen uit de omgeving. Sinds november 2017 zijn de schoolvoorstellingen ook te boeken via een online licentie zodat u de film met de leerlingen in de klas kan bekijken of komen wij langs met onze eigen mobiele bioscoop. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden we op basis van de film de lesmodule. Die behandelt de onderwerpen uit de zeer aangrijpende film. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met de stichting, net als ouders van zowel slachtoffers als een dader.

Klik hier voor meer informatie over de scholencampagne van Fataal.

More News
  • 21 nov 2016
  • 0
Begin december start de Fataal School Tour voor middelbare scholen in heel Nederland. Scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief de film in de bioscoop bekijken...
  • 28 sep 2018
  • 0
Donderdagochtend 20.09.2018 vond de exclusieve presentatie van de campagne Met school naar Fataal plaats in Utrecht. Onderwijsprofessionals uit het hele land hebben zelf ervaren wat de impact...
  • 15 jan 2017
  • 0
Fataal is vanaf februari ook in België te zien. De film maakt sinds december 2016 deel uit van een landelijke scholencampagne: middelbare scholieren zien Fataal...